Slide background
Kişisel
Koruyucu
Donanımlar
Slide background
İSKENDER
Kişisel Koruyucu
Donanımlar

ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi

 

Dünya’da her gün yaklaşık 6300 kişi iş kazaları nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu da yılda yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin iş kazaları veya işletmelerin neden olduğu felaketler nedeniyle ölmesi anlamına gelir. Her yıl savaşlar, terör veya bireysel şiddet nedeniyle ölen insan sayısı ise çok daha azdır.

ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standardı işletmelerin bu kabul edilemez ölümleri ve yaralanmaları önlemelere yardımcı olmak için hazırlanmış uluslararası bir standarttır.

Halihazırda zaten iş sağlığı ve güvenliği ile OHSAS 18001 yönetim sistemi mevcuttur ancak gerek diğer yönetim sistemleri ile uyumu gerek iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını işletmelerin her noktasına yayan yapısı ile ISO 45001 büyük bir yenilik olarak kabul edilebilir.

İş sağlığı ve güvenliği kavramı ise, tehlikelerin önlenmesinin yanında risklerin öngörülmesi, değerlendirilmesi ve bu risklerin tamamen ortadan kaldırılabilmesi veya zararlarının en aza indirilebilmesi için yapılacak çalışmaları içermektedir.

İş sağlığı ve güvenliği; henüz bir kaza, sağlık bozulması veya maddi hasar oluşmamış, işletmede bir arıza dahi oluşmamışken işletmede oluşabilecek tehlikelerin ve risklerin öngörülerek bunların kabul edilebilir olup olmadığına karar vermek üzere yapılan sistematik ve bilimsel bir çalışmadır.

Günümüzde iş sağlığı ve güvenliği faaliyetleri, iş kazası olduktan sonra tedbir alan düzeltici ‘’Reaktif’’ yaklaşımdan iş kazası olmadan önlem alan ‘’Proaktif’’ yaklaşımlara çevrilmiştir.


Yazdır  

İSKENDER K.K.D irtibat

Satış Ofisi

Yenişehir Mah. Pakistan Bulv.
No:5/F Gıda Çarşısı
Konak / İZMİR

Telefon

0 232 223 00 22

Email

info@iskenderkkd.com
pazarlama@iskenderkkd.com

Fabrika